Kinga Paruzel jej popisowa beza

10 września odbyły się warsztaty kulinarne z okazji premiery książki, finalistki MasterChef'a, Kingi Paruzel. Podczas warsztatów, uczestnicy przygotowali wspaniały deser - bezę. Zobaczcie, co się wydarzyło. Zapraszamy!

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Kinga Paruzel jej popisowa beza
fot. Informacje prasowe
Relacja z warsztatów 

Tematem warsztatów była beza. To tym deserem Kinga oczarowała jury programu MasterChef. Uczestnicy warsztatów uczyli się przygotowywać bezę, a dodatkowo przyrządzili do nich ekspresowy krem cytrynowy oraz słodką ziemię jadalną. Oprócz tego poznali ciekawostki związane z bezą, a także triki ułatwiające jej wykonanie.

Partnerami warsztatów było Centrum Domowych Inspiracji BOSCH (tu odbyło się spotkanie), a także supermarket online Frisco.pl dostawca produktów, z których uczestnicy przygotowywali pyszne bezy. W trakcie spotkania Kinga Paruzel po raz kolejny oczarowała wszystkich swoim popisowym deserem.
 
Krótkie CV książki

Przepisy na bezę i wiele innych smacznych dań na różne okazje znaleźć można w najnowszej książce Kingi „Nie… zwykła kuchnia, bo każdy jest inny”, która już dostępna jest w księgarniach. W swojej książce autorka udowadnia, że z najprostszych składników połączonych z odrobiną chęci, porcją zapału oraz szczyptą własnej inwencji można wyczarować niebiańskie smaki.

W książce Kinga nie narzuca sztywnych reguł gotowania. Przy każdym daniu podaje szereg ciekawych pomysłów i alternatywnych składników, tym samym zachęcając do kulinarnych eksperymentów i tworzenia własnych smaków, bo przecież każdy z nas jest inny, ma odmienny gust i podniebienie.


                               


Książka na każdą okazję

Książkę podzielono na pięć części. Pierwsza „No to start”, zawiera pomysły dań i starterów idealnych na śniadanie, bądź na początek kulinarnej uczty. W drugiej części pierwsze skrzypce grają zupy. Kinga nazywa  je królowymi stołu, a w książce podaje przepisy na proste, ale wyjątkowe zupy w różnorodnych tonacjach smakowych.

Kolejny rozdział „Konkretnie i treściwie” proponuje przepisy na dania główne, które dodadzą energii i siły na cały dzień. W części „Sama słodycz” autorka zaprasza, nie tylko łasuchy, do najlepszej cukierni świata. W ostatnim rozdziale „Na zdrowie” znajdziemy przepisy m.in. na spalającą tłuszcz wodę, zieloną dawkę zdrowia, miód z mlecza, a także napój imbirowy, niezastąpiony przy leczeniu przeziębienia. 

W tej książce Kinga obok gotowania odkrywa swoją drugą pasję, jaką jest fotografia. Każdy przepis okraszony został wysmakowanymi zdjęciami jej autorstwa. Wszystkie dania wyglądają wybornie i pysznie. Dlatego właśnie „Nie… zwykła kuchnia” Kingi Paruzel to lektura, która pobudza wiele zmysłów, rozbudza pasję gotowania i pochłania do ostatniej strony.


Informacja prasowa