monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1253]

Kisiel gruszkowy ze szpinakiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 78
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idąc za ciosem, skoro zrobiłam lody ze szpinaku, to kisiel też będzie dobry. I nie myliłam się. Pomysł odważny, ale bardzo smaczny. Zaintrygowani? Zapraszam

Kisiel gruszkowy ze szpinakiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kisiel gruszkowy ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Kisiel gruszkowy ze szpinakiem

ETAP 1:

Kisiel gruszkowy ze szpinakiem
w rondleku wymieszać gruszkę ze szpinakiem i wodę

Do rondelka przełożyć pokrojoną w gruba kostkę gruszkę. Dodać szpinak ( nie rozmrożony). Wsypać cukier, dodać sok z cytryny i 250 ml wody. Zagotować. Gotować aż gruszka będzie miękka.

ETAP 2:

Kisiel gruszkowy ze szpinakiem
wymieszaną wodę z mąkę dodać do zmiksowanego kisielu

W między czasie w pozostałej wodzie ( 250 ml) rozpuścić mąkę ziemniaczaną.
Rondelek zdjąć z ognia, zmiksować blenderem. Ponownie postawić na ogień. Dodać mieszaninę wody i mąki, dokładnie wymieszać. Zagotować. Gotować przez 2 minuty, stale mieszając. Zdjąć z ognia, dodać skórkę z pomarańczy, wymieszać. Smacznego!