agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Kisiel jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Chyba każdy z nas zna smak kiślu. Ten zrobiony we własnym domu na pewno zachwyci jeszcze bardziej. Można dodać również do innych deserów. I zrobić z innych owoców.

Kisiel jagodowy

Składniki:

Kisiel jagodowy

 

Sposób przygotowania:

Kisiel jagodowy
Wodę wlać do garnka i zagotować. Jagody oczyścić i rozrobić z cukrem. Mąkę rozrobić w zimnej wodzie. Wszystko razem wymieszać i razem gotować około 2 minut, żeby wszystkie składniki dobrze się połączyły a kisiel nie był surowy. Poczekać chwilę aż wystygnie i przekładać do salaterek. Można od razu jeść. Polecam również przygotowanie z innych sezonowych owoców. Smacznego