Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kisiel kakaowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1009

2,5 szkl mleka zagotować z wanilią i łyżką cukru, dodać mieszając mąkę

Kisiel kakaowy

Składniki:

Kisiel kakaowy

 

Sposób przygotowania:

Kisiel kakaowy
2,5 szkl mleka zagotować z wanilią i łyżką cukru, dodać mieszając mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną resztą zimnego mleka, zagotować. Ubić całe jajko z 2 łyżkami cukru, dodać kako, wlac do mleka i utrzymywać chwilę na słabym ogniu, mieszając bez przerwy i nie dopuszczając do zagotowania. Wyłożyć kisiel do wypłukanych zimną wodą szklanych miseczek posypanych cukrem.

Tagi:

jajko jajka