Diabelska kuchnia

Diabelska kuchnia

Szef Kuchni
[Przepisów: 13]

Kisiel malinowy 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny, łatwy deser, który można podawać dziecku (w przypadku braku przeciwwskazań) już od 6-ego miesiąca życia.

Kisiel malinowy 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kisiel malinowy 4

 

  • 100 ml wody przegotowanej,
  • 2 łyżeczki malinowego soku,
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.

Sposób przygotowania:

Kisiel malinowy 4
Do przegotowanej wcześniej i przestudzonej wody dodać sok malinowy (jego ilość zależy od gęstości). Do rondelka przelać około 3/4 wody, zagotować. Do pozostałej części wody dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Rondelek z gotującą się wodą zdjąć na chwilę z ognia, wlać do niego mieszankę z mąką ziemniaczaną i zamieszać. Postawić ponownie na gazie (zmniejszyć płomień) i cały czas mieszając gotować aż nabierze konsystencji kisielu. Przelać do foremek i przestudzić.
Kisiel malinowy 4
Woda wymieszana z sokiem powinna się zagotować.
Kisiel malinowy 4
W garnuszku należy wymieszać pozostałą wodę z mąką.
Kisiel malinowy 4
Gotować kisiel, aż uzyska pożądaną konsystencję.