Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Kisiel z czarnej porzeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna i zdrowa opcja na letni deser, który jest w pełni naturalny, w odróżnieniu od proszku z barwnikami i aromatami chemicznymi.

Kisiel z czarnej porzeczki

Składniki:

Kisiel z czarnej porzeczki

 

  • sok z czarnej porzeczki 600 ml
  • skrobia ziemniaczana 3 łyżki
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Kisiel z czarnej porzeczki
Pół litra soku z czarnej porzeczki (naturalnego albo z koncentratu) wlać do garnka, zagotować i posłodzić do smaku.

Skrobię ziemniaczaną wymieszać w pozostałym soku albo w czystej zimnej wodzie.

Gdy sok się zagotuje wlać zawiesinę i czły czas mieszać, aż kisiel zgęstnieje.

Przelać do salaterek wprzełukanych zimną wodą - podawać na gorąco lub po schłodzeniu.

Tagi:

deser kisiel