2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Kisiel żurawinowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Żurawiny są w sobie bardzo kwaśne dlatego do kisielu dajemy dużo cukru,kisiel doskonale komponuje się z bitą śmietaną

Kisiel żurawinowy.

Składniki:

Kisiel żurawinowy.

 

Sposób przygotowania:

Kisiel żurawinowy.
żurawiny umyć osączyć i przetrzeć przez sito,następnie zalać trzema szklankami ciepłej wody ,zagotować i przecedzić ,przełożyć do rondelka wsypać cukier i znów zagotować dolewając mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w małej ilości zimnej wody Całość dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę gotować . Gotowy kisiel przelewamy do salaterek dekorujemy bitą śmietaną .