justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kisielowa słodycz

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny deser z kisielem i budyniem

Kisielowa słodycz

Składniki:

Kisielowa słodycz

 

  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • kisiel wiśniowy 1 opakowanie
  • kawałek ciasta (ja użyłam zebrę)
  • płatki kukurydziane 3 łyżki
  • cukierki lodowe 4 sztuki
  • wiórki kokosowe
  • posypka cukierkowa
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Kisielowa słodycz
Budyń i kisiel gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciepły kisiel rozlewamy do 4 kieliszków do szampana. Razem z budyniem odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy czekoladę i odstawiamy żeby ostygła. Na kisiel układamy drobno pokrojone kawałeczki ciasta ( ja użyłam ciasto Zebra). Posypujemy wiórkami i cukierkami. Na to kładziemy budyń, ale musi być zimny. Na budyń polewamy wystudzoną czekoladę. Posypujemy wiórkami i cukierkami. Na środek kładziemy cukierek lodowy.