Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Kiszka z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna kaszanka z grilla.

Kiszka z grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kiszka z grilla

 

  • 0,5 kg kaszanka
  • 2 cebule
  • sól

Sposób przygotowania:

Kiszka z grilla
Kaszankę dzielimy na 4 równe kawałki. Kroimy cztery kawałki foli aluminiowej i układamy ją błyszczącą stroną na blat. Obieramy cebulę i przekrawamy na pół (1 polówka na 1 kawałek kaszanki). Cebulę kroimy w półplasterki. Na każdym z kawałków foli układamy kilka plasterków, posypujemy szczyptą soli i układamy na to kaszankę, którą obkładamy dookoła pozostałą cebulą i ponownie doprawiamy solą. Dokładnie zawijamy w folie i układamy na grillu. Grillujemy na wolnym żarze i grillujemy około 30 minut, co jakiś czas zamieniamy na inną stronę
Kiszka z grilla
cebula podkreśli smak kaszanki - super...
Kiszka z grilla
tak przygotowana kaszankę trzeba ugrillowac
Kiszka z grilla
gorącą kaszzankę można jesć chlebem . . .