Strona główna Kiszona kapusta z jabłkami

Kiszona kapusta z jabłkami.

Przetwory « poprzedni | następny »
Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Kiszona kapusta z jabłkami.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kapusty kiszonej można sporządzać surówki.


trudność: łatwe
czas:

Kiszona kapusta z jabłkami. - SKŁADNIKI:

  • 4 kg kapusta biała
  • 50 dag jabłek
  • 50 dag marchewki
  • 7 dag soli
  • 1 dag kminku
  • 1 dag nasiona kopru
  • 1 dag owoc jałowca

Kiszona kapusta z jabłkami. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę białą oczyścić i drobno poszatkować. Jabłka umyć obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o grubych oczkach. Marchew obrać, umyć i też zetrzeć na tarce. Starte jabłka i marchew połączyć, dodać sól i pozostałe przyprawy wymieszać. Przygotować 2 garnki kamienne. Kapustę wkładać do garnka, przesypywać przyprawami i ubijać drewnianą a pałką. Kapustę przykryć talerzykiem i obciążyć. Po ukiszeniu kapustę można przełożyć do słoi i poddać pasteryzacji.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kiszona kapusta z jabłkami.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Sałatka z buraczków Domowa ziołowa sól Kandyzowana skórka z Pomelo
Skórka kandyzowana z mandarynek Przecier pomidorowy Papryka konserwowa
Kiełbasa wieprzowa ze słoika Kiełbasa ze słoika Łatwy dżem wiśniowy
Marynowane śliwki Buraczki z kminkiem w zalewie na zimę Dżem truskawkowy z dodatkiem kawy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane