Strona główna Kiszona kapusta z jabłkami

Kiszona kapusta z jabłkami.

Przetwory « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Kiszona kapusta z jabłkami. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Kiszona kapusta z jabłkami.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kapusty kiszonej można sporządzać surówki.


trudność: łatwe
czas:

Kiszona kapusta z jabłkami. - SKŁADNIKI:

  • 4 kg kapusta biała
  • 50 dag jabłek
  • 50 dag marchewki
  • 7 dag soli
  • 1 dag kminku
  • 1 dag nasiona kopru
  • 1 dag owoc jałowca

Kiszona kapusta z jabłkami. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę białą oczyścić i drobno poszatkować. Jabłka umyć obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o grubych oczkach. Marchew obrać, umyć i też zetrzeć na tarce. Starte jabłka i marchew połączyć, dodać sól i pozostałe przyprawy wymieszać. Przygotować 2 garnki kamienne. Kapustę wkładać do garnka, przesypywać przyprawami i ubijać drewnianą a pałką. Kapustę przykryć talerzykiem i obciążyć. Po ukiszeniu kapustę można przełożyć do słoi i poddać pasteryzacji.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kiszona kapusta z jabłkami.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dżem z borówki amerykańskiej Papryka z przyprawą do grilla Tarte jabłka w słoiku
Marchewka na zimę Papryka na zimę  w słoikach  Pikle   z  2014
Wielokolorowe leczo Mirabelkowy chutney Sałatka z buraków i papryki na zimę
Ketchup paprykowo-cukiniowy Sałatka z buraków i kapusty do słoików Ogórki z kurkumą

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane