Strona główna Kiszona kapusta z jabłkami

Kiszona kapusta z jabłkami.

Przetwory « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Kiszona kapusta z jabłkami. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Kiszona kapusta z jabłkami.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kapusty kiszonej można sporządzać surówki.


trudność: łatwe
czas:

Kiszona kapusta z jabłkami. - SKŁADNIKI:

  • 4 kg kapusta biała
  • 50 dag jabłek
  • 50 dag marchewki
  • 7 dag soli
  • 1 dag kminku
  • 1 dag nasiona kopru
  • 1 dag owoc jałowca

Kiszona kapusta z jabłkami. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę białą oczyścić i drobno poszatkować. Jabłka umyć obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o grubych oczkach. Marchew obrać, umyć i też zetrzeć na tarce. Starte jabłka i marchew połączyć, dodać sól i pozostałe przyprawy wymieszać. Przygotować 2 garnki kamienne. Kapustę wkładać do garnka, przesypywać przyprawami i ubijać drewnianą a pałką. Kapustę przykryć talerzykiem i obciążyć. Po ukiszeniu kapustę można przełożyć do słoi i poddać pasteryzacji.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kiszona kapusta z jabłkami.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dynia na zimową zupę Dżem z aronii i jabłek Dżem dyniowo-aroniowy
Mus z dyni gotowanej Eli Mus z dyni pieczonej Eli Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Ostry mus z dyni Dynia w słoikach Krojone ogórki w zalewie
Sok z mirabelek Marmolada z mniszka lekarskiego Trio mirabelki, bez i jabłko w soku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane