MałaMi89

MałaMi89

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 280]

"Kiszone" mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Do tej pory mielone robiłam tradycyjne lub z pieczarkami. Ale lubię je jeść z ogórkiem kiszonym jako dodatkiem, więc tu połączyłam te smaki w kotlecie, papryka jest tylko na kolor i przełamanie smaku - wyszły przepyszne! :)

"Kiszone" mielone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

"Kiszone" mielone

 

Sposób przygotowania:

"Kiszone" mielone
Na tarce o grubych oczkach ścieramy ser feta, paprykę i ogórki kiszone (ja użyłam kiszonych już startych). Dodajemy je do mięsa i dokładnie wyrabiamy. Następnie przyprawiamy, dodajemy jajko i bułkę tartą i ponownie wyrabiamy. Z masy formujemy zgrabne kotleciki, lekko je spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu (żeby w środku się upiekły).
"Kiszone" mielone
Do mięsa mielonego dodajemy starty ser feta
"Kiszone" mielone
Dodajemy pozostałe składniki i przyprawy
"Kiszone" mielone
Formujemy lekko spłaszczone kotleciki i obtaczamy w bułce
"Kiszone" mielone
Smażymy z obu stron na wolnym ogniu (żeby w środku się upiekły)