Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kiszone Pomidory zielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proces kwaszenia pomidorów trwa znacznie dłużej niż ogórków.

Kiszone Pomidory zielone

Składniki:

Kiszone Pomidory zielone

 

Sposób przygotowania:

Kiszone Pomidory zielone
Wyrośnięte zielone lub lekko zaczerwienione pomidory ( dobierać podobnej wielkości) obrać,umyć, i wkładać do wyparzonych słoi.
Dodać przyprawy , baldach kopru, obrać czosnek podzielić na cząstki, do każdego słoja dodać owoc jałowca. Ugotować wodę
z solą i lekko przestudzoną, zalać pomidory. Po ukwaszeniu wyjąć baldach kopru, zakręcić i pasteryzować 20 minut.
Przechowywać w zimnej piwnicy.