kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Klasyczna zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najbardziej lubiana przez dzieci i dorosłych.

Klasyczna zupa pomidorowa

Składniki:

Klasyczna zupa pomidorowa

 

  • 1 porcja włoszczyzny
  • 1 porcja rosołowa wołowa
  • 1 cebula (najlepiej czerwona)
  • 4 pomidory
  • 1 szkl. przecieru pomidorowego
  • garść posiekanej zieleniny
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Klasyczna zupa pomidorowa
Porcję rosołową zalać 1,5 l zimnej wody, dodać łyżeczkę wegety i zagotować na małym ogniu. Dodać drobno poszatkowaną włoszczyznę i gotować, aż mięso będzie całkiem miękkie. Przecedzić. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na tłuszczy, dodać przecier i podgrzewać na małym ogniu, mieszając, 5 min. Dodać do rosołu i zagotować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki, zagotować na małym ogniu i zdjąć z ognia. Doprawić do smaku. Podawać z makaronem posypane zieleniną.

Tagi:

pomidory