MamaZuzi

MamaZuzi

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Klops

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry klops z mięsa mielonego z jajkiem

Klops

Składniki:

Klops

 

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 5 jajek
  • 1 cebula
  • 1 czerstwa bułka
  • 3 łyżki margaryny, sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Klops
Do mięsa dodajemy bułkę, cebulę drobno posiekaną i podsmażoną, pieprz, sól i jedno surowe jajko. Wszystko wyrobić. Pozostałe jajka ugotować. Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę mięsa i ułożyć ugotowane jajka wzdłuż formy. Przykryć pozostałym mięsem i polać tłuszczem.

Piec 50 min w tepperaturze 180 stopni

SMACZNEGO