motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Klops mięsny z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Klops mięsny z dodatkiem wątróbki

Klops mięsny z wątróbką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klops mięsny z wątróbką

 

  • 60 dkg wołowiny gotowanej
  • 1 udko gotowane
  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 1/2 kg boczku
  • 1 marchewka gotowana
  • natka pietruszki
  • jajko
  • kucharek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Klops mięsny z wątróbką
Ugotowane mięsa, boczek i marchewkę mielimy. Wątróbkę sparzamy i także mielimy. Natkę pietruszki siekamy. wszystkie składniki dajemy do miski wbijamy jajko i doprawiamy do smaku. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Przygotowane mięso dajemy do blaszki i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 50 minut.
Klops mięsny z wątróbką
Wszystkie mięsa ugotowane wraz z boczkiem i marchewką mielimy
Klops mięsny z wątróbką
Wątróbkę dajemy na druszlak i sparzamy wodą
Klops mięsny z wątróbką
Wszystkie skaładniki łączymy i doprawiamy do smaku
Klops mięsny z wątróbką
pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 50 minut