klops pieczony

Wołowina « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: klops  pieczony offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
klops  pieczony
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dobre mięso do obiadu - nie smażone.


trudność: łatwe
czas:

klops pieczony - SKŁADNIKI:

  • 30 dag wołowina bez kości
  • 50 dag wieprzowina
  • 15 dag bułka czerstwa
  • 10 dag cebula
  • 5 dag jaja
  • 5 dag bułka tarta
  • olej lub oliwa
  • pieprz, sól
  • Vegeta

klops pieczony - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, oddzielić od kości i pokroić w kawałki.
Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu.
Mięso, bułkę, cebulę zemleć w maszynce.
Do masy mięsnej dodać jaja (skorupy jaj przed wybiciem umyć), pieprz, sól, Vegetę dokładnie wymieszać, zważyć i wy porcjować, uformować wałek średniej grubości, obtoczyć w tartej bułce.
Uformowane klopsy przenieść na brytfanny na rozgrzany tłuszcz i piec w piekarniku polewając powierzchnię mięsa najpierw tłuszczem, a następnie wytwarzającym się sosem.
Wypieczone klopsy przestudzić, podzielić na porcje, ułożyć w brytfannach, przykryć i odgrzać w piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do klops pieczony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
 Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro
Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze  Kotlety mielone z suszonymi grzybami Lasagne z kapustą pekińską i wołowiną

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane