klops pieczony

Wołowina « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: klops  pieczony offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
klops  pieczony
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dobre mięso do obiadu - nie smażone.


trudność: łatwe
czas:

klops pieczony - SKŁADNIKI:

  • 30 dag wołowina bez kości
  • 50 dag wieprzowina
  • 15 dag bułka czerstwa
  • 10 dag cebula
  • 5 dag jaja
  • 5 dag bułka tarta
  • olej lub oliwa
  • pieprz, sól
  • Vegeta

klops pieczony - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, oddzielić od kości i pokroić w kawałki.
Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu.
Mięso, bułkę, cebulę zemleć w maszynce.
Do masy mięsnej dodać jaja (skorupy jaj przed wybiciem umyć), pieprz, sól, Vegetę dokładnie wymieszać, zważyć i wy porcjować, uformować wałek średniej grubości, obtoczyć w tartej bułce.
Uformowane klopsy przenieść na brytfanny na rozgrzany tłuszcz i piec w piekarniku polewając powierzchnię mięsa najpierw tłuszczem, a następnie wytwarzającym się sosem.
Wypieczone klopsy przestudzić, podzielić na porcje, ułożyć w brytfannach, przykryć i odgrzać w piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do klops pieczony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką Szponder w sosie chrzanowym
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną
Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri
Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane