klops pieczony

Wołowina « poprzedni | następny »
Danuta Prorok offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
klops  pieczony
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dobre mięso do obiadu - nie smażone.


trudność: łatwe
czas:

klops pieczony - SKŁADNIKI:

  • 30 dag wołowina bez kości
  • 50 dag wieprzowina
  • 15 dag bułka czerstwa
  • 10 dag cebula
  • 5 dag jaja
  • 5 dag bułka tarta
  • olej lub oliwa
  • pieprz, sól
  • Vegeta

klops pieczony - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, oddzielić od kości i pokroić w kawałki.
Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu.
Mięso, bułkę, cebulę zemleć w maszynce.
Do masy mięsnej dodać jaja (skorupy jaj przed wybiciem umyć), pieprz, sól, Vegetę dokładnie wymieszać, zważyć i wy porcjować, uformować wałek średniej grubości, obtoczyć w tartej bułce.
Uformowane klopsy przenieść na brytfanny na rozgrzany tłuszcz i piec w piekarniku polewając powierzchnię mięsa najpierw tłuszczem, a następnie wytwarzającym się sosem.
Wypieczone klopsy przestudzić, podzielić na porcje, ułożyć w brytfannach, przykryć i odgrzać w piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do klops pieczony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Wołowina z domową harissą "Kiszone" mielone
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane