klops pieczony

Wołowina « poprzedni | następny »
Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
klops  pieczony
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dobre mięso do obiadu - nie smażone.


trudność: łatwe
czas:

klops pieczony - SKŁADNIKI:

  • 30 dag wołowina bez kości
  • 50 dag wieprzowina
  • 15 dag bułka czerstwa
  • 10 dag cebula
  • 5 dag jaja
  • 5 dag bułka tarta
  • olej lub oliwa
  • pieprz, sól
  • Vegeta

klops pieczony - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, oddzielić od kości i pokroić w kawałki.
Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu.
Mięso, bułkę, cebulę zemleć w maszynce.
Do masy mięsnej dodać jaja (skorupy jaj przed wybiciem umyć), pieprz, sól, Vegetę dokładnie wymieszać, zważyć i wy porcjować, uformować wałek średniej grubości, obtoczyć w tartej bułce.
Uformowane klopsy przenieść na brytfanny na rozgrzany tłuszcz i piec w piekarniku polewając powierzchnię mięsa najpierw tłuszczem, a następnie wytwarzającym się sosem.
Wypieczone klopsy przestudzić, podzielić na porcje, ułożyć w brytfannach, przykryć i odgrzać w piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do klops pieczony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Ostra wołowina po koreańsku Pieczeń wołowa z miodem Meksykańskie pulpeciki
Na kanapki: pieczona wołowina Pikantny gulasz wołowy Köttbullar - klopsiki szwedzkie a`la Igraszki
Wołowina w sosie Hamburgery Milczara Wołowina z pak choi
Karminadle wieprzowo-wołowe Eli Paprykowe naleśniki z wołowym farszem Zraziki wołowe z papryką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane