rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Klops rybny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast smażyc kotlety rybne robię taki klops

Klops rybny

Składniki:

Klops rybny

 

 

Sposób przygotowania:

Klops rybny
Upiec boczek razem z warzywami i cebulą w rękawie . Zmielić razem z filetami rybnymi i namoczoną ( w mleku ) i odciśniętą bułką .Dodać jajka. Wyrobić. Doprawić utartą gałką , solą , pieprzem.
Foremkę keksówkę posmarować masłem i wysypać bułka tartą . Włożyć masę rybną . Piec w piekarniku w temperaturze 180 * C ok. godziny ( trzeba sprawdzać czy jest brązowe z wierzchu .Ostudzić i dopiero wyjmować i kroić ( tłuszcz musi zastygnąć bo inaczej rozpadnie się ) . Podawać podgrzany w sosie , na zimno z chrzanem albo w galarecie .

Tagi:

jajko tarta jajka