bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Klops wg gargamela

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

klops ten uzyskał stałe miejsce w naszym menu

Klops wg gargamela

Składniki:

Klops wg gargamela

 

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 300ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • sol
  • pieprz
  • warzywko
  • zioła

Sposób przygotowania:

Klops wg gargamela
Przepis uzytkownika Gargamela z forum. kuchni na gazecie.pl "Mięso mielone (lepsze lekko tłustawe np. mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml mleka zagęszczonego niesłodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy warzywko,pieprz, zioła) dobrze wymieszać, wlozyć do foremki keksówki i piec 1,5 godziny w 180st. Po tym czasie wyjać i od razu zlać płyn, który się wydzieli (aby pieczeń klops nie wchłonął). Podawac można jako wedlinę na zimno i grubsze plastry w sosie na cieplo do drugiego. Zaleta - bez jajek, bułki - nie skwasnieje tak szybko."Ja piekłam odrobine krócej bo jakies 1h i 10minut i był ok. Dałam czosnek, tymianek, oregano. Użyłam tylko wp-woł. mięsa

Tagi:

mięso zioła