Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Klops z jajem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

świetne na kanapki jak i na obiad przepis z dzieciństwa

Klops z jajem

Składniki:

Klops z jajem

 

  • 1 kg mięsa mielonego (ja daję 1,5 kg)
  • 4 jaja surowe
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • cebula (zetrzeć na tarce jarzynowej)
  • bułka tarta
  • majeranek
  • przyprawy
  • ja czasem daję pokrojone pieczarki

Sposób przygotowania:

Klops z jajem
wszystkie składniki (oprócz ugotowanych jaj) wrzucamy do misy i wyrabiamy na jednolitą masę wyrobione mięso wkładamy do wysmarowanej tłuszczem żaroodpornego naczynia delikatnie rozdzielamy wzdłuż ale nie do samego dna i wkładamy gotowane jaja ponownie zasklepiamy mięsem tak by zakryć jaja pieczemy aż pieczeń nabierze lekko brązowego koloru na górze przy 1,5 kg mięsa jest to 80 minut