Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Klops z mielonego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybki i smaczny klops z mięsa mielonego do kanapek. Jakaś odmiana od szynki i sera do kanapek. Polecam.

Klops z mielonego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klops z mielonego

 

Sposób przygotowania:

Klops z mielonego
Bułkę zalać mlekiem. Cebulę, czosnek obrać posiekać i zeszklić na oleju.

Mięso wyjąć z lodówki, dodać odciśniętą bułkę, podsmażoną cebulę, jajko, posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku wyrobić masę.

Formę keksową wysmarować masłem obsypać bułką tartą i przełożyć mięso dokładnie ubić do formy. Wierzch klopsa posypać bułką tartą.

Piec 45 minut w temp 180 stopni następnie wyjąć formy i piec jeszcze sam przez 15 minut. 
Klops z mielonego
Mięso wyjąć z lodówki , dodać odciśniętą bułkę , podsmażoną cebulę , jajko , posiekaną natkę pietruszki , doprawić do smaku wyrobić masę
Klops z mielonego
Składniki na klops dokładnie wymieszać i doprawić
Klops z mielonego
Formę keksową wysmarować masłem obsypać bułką tartą
Klops z mielonego
Do formy przełożyć mięso ubić i wstawić do piekarnika