Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Klops z ryby

         
ocena: 3/5 głosów: 3

Filety z ryby, namoczoną w mleku bułkę i cebulę dwukrotnie przepuścić przez

Klops z ryby

Składniki:

Klops z ryby

 

  • 300 g filetów rybnych
  • 1 jajko
  • 50 g czerstwej bułki
  • 1/4 szkl mleka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz
  • listek laurowy
  • sól

Sposób przygotowania:

Klops z ryby
Filety z ryby, namoczoną w mleku bułkę i cebulę dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Dodać sól, pieprz, masło, olej oraz jajko i dobrze wymieszać. Jednolitą, pulchną masę wyłożyć na kawałek gazy i nadać jej formę ryby, po czym przełożyć do owalnego rondla, zalać wywarem rybnym lub wodą i ugotowac na małym ogniu. Gotowy klops można podać np z gotowanymi ziemniakami.