jagoda5

jagoda5

Kuchcik
[Przepisów: 5]

klops z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetne danie na przystawkę

klops z ryby

Składniki:

klops z ryby

 

  • 1kg ryby
  • 3 jajka
  • 2 cebule
  • 2 bułki \namoczone w mleku\
  • sól,pieprz,żelatyna
  • pęczek pietruszki[nać]
  • 2 marchewki

Sposób przygotowania:

klops z ryby
Czystą rybę zemleć 2 razy wraz z zeszkloną cebulą, dodać namoczoną w mleku bułkę i nać pietruszki, jajka i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać i uformować klops. Zawinąć rybę ścisło w gazę włożyć do garnka zalać wodą dodać przyprawy jak do rosołu i gotować do miękości marchwi. Wyjąć rybę i przycisnąć deseczką do ostygnięcia. rosół przecedzić rozrobić żelatynę. Ostudzony kllops pokroić w plastry ,ułożyć na półmisku ,udekorować kawałkami marchwi i natką ,zalać gęstniejącą żelatyną.