gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki mięsno - buraczkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowane klopsiki mięsno buraczkowe podaję z ziemniakami i surówką na obiad jako danie główne.

Klopsiki mięsno - buraczkowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Klopsiki mięsno - buraczkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki mięsno - buraczkowe
Buraki zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Łopatkę wieprzową mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obieramy i również mielimy. Do mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę i przyprawę do wieprzowiny. Wszystko razem mieszamy - wyrabiamy. Buraki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do mięsa. Ponownie wszystko razem mieszamy. Z masy formujemy klopsiki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Gotowe układamy na talerzu.
Klopsiki mięsno - buraczkowe
Z masy formujemy klopsiki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.