gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki mięsno - pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne klopsiki mięsno pieczarkowe...

Klopsiki mięsno - pieczarkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsiki mięsno - pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki mięsno - pieczarkowe
Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę, trzy łyżki bułki tartej, jajko oraz przyprawy: sól, pieprz i przyprawę do grilla. Pieczarki obieramy i przekładamy do rozdrabniacza, po czym mielimy na drobno. Zmielone pieczarki dodajemy do mięsa mielonego. Całość wyrabiamy - mieszamy na jednolitą masę. Z masy formujemy klopsiki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Klopsiki mięsno - pieczarkowe
EtMięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę.
Klopsiki mięsno - pieczarkowe
Pieczarki obieramy i przekładamy do rozdrabniacza, po czym mielimy na drobno. Zmielone pieczarki dodajemy do mięsa mielonego.
Klopsiki mięsno - pieczarkowe
Z masy formujemy klopsiki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.