justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Klopsiki nadziane pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne pulpety z pieczarkowym wnętrzem są mile widziane w moim domu

Klopsiki nadziane pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki nadziane pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki nadziane pieczarkami
Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, cebule, czosnek i przyprawy. Wszystko dokładnie wyrobić pod koniec dodać wodę i jeszcze wyrobić. Pieczarki pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pieczarki. Do usmażonych pieczarek dodajemy posiekana natkę pietruszki i mieszamy. Z mięsa lepimy kulki, a do środka wkładamy małą porcję pieczarek. Delikatnie formujemy kulki zamykając w środku farsz. Tak przygotowane klopsiki obsmażamy na oleju. Podajemy z zimniakami. Smacznego !!!
Klopsiki nadziane pieczarkami
Pieczaeki kroimy w drobna kostkę i dodajemy natke
Klopsiki nadziane pieczarkami
Do mięsa dodajemy przyprawy, cebule i czosnek
Klopsiki nadziane pieczarkami
Formujemy kulko i wkładamy do środka farsz
Klopsiki nadziane pieczarkami
Obsmażamy na rozgrzamym oleju z wszystkich stron