Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Klopsiki rybne 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna odmiana standardowych, mięsnych klopsików.

Klopsiki rybne 3

Składniki:

Klopsiki rybne 3

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki rybne 3
Filety rybne, jeśli były mrożone, rozmrozić i dokładnie umyć. Osuszone zmielić w maszynce do mięsa. Dodać pokrojone w kostkę cebule i czosnek, oraz bułkę tartą, jajko i kucharek i pierz do smaku. Wyrobić jednolitą masę. Uformować niewielkie kuleczki. Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na mocno rozgrzanym oleju na rumiano. Podawać z ziemniakami i ulubionym dodatkiem.

Tagi:

jajko tarta jajka