natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Klopsiki ryżowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klopsiki są przygotowane z myślą o wegetarianin.

Klopsiki ryżowe.

Składniki:

Klopsiki ryżowe.

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki ryżowe.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryż odcedzamy. Ser należy zetrzeć na tarce jarzynowej na małych oczkach. Ser dodajemy do ryżu. Wbić do nich jajko i mieszając doprawić vegetą, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Na talerz wsypujemy bułkę tartą. Z masy którą otrzymaliśmy należy uformować klopsiki i obtoczyć je kolejno w wysypane na talerzu bułce tartej. Obtoczone wkładamy na patelnie i smażymy na złoty kolor. Klopsiki najlepiej smakują na ciepło.