iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Klopsiki w sosie koperkowym 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Klopsiki w sosie koperkowym

Klopsiki w sosie koperkowym 3

Składniki:

Klopsiki w sosie koperkowym 3

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szt bułka czerstwa
  • 1 szklanka mleka
  • 1 opakowanie śmietana
  • 1 szt bulion warzywny (może być z kostki)
  • pieprz biały
  • 1 łyżeczka mąka
  • koperek
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie koperkowym 3
Do miski wkładamy mięso mielone , dodajemy do niego wcześniej namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę. Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem ,pieprzem, sosem sojowym do smaku. Wyrabiamy mięso i formujemy z niego małe kulki. Do garnka wlewamy ok 1/2 l wody zagotowujemy z bulionem warzywnym. Wrzucamy klopsiki. Gotujemy- ugotowane wyciągamy na talerz. Mąkę mieszamy z śmietaną i wlewamy do bulionu z gotowania klopsików. Mieszamy , dodajemy posiekany koperek i wkładamy klopsiki. Zagotowujemy.

Tagi:

mięso sosy indyk