Strona główna Klopsiki w sosie pieczeniowym

Klopsiki w sosie pieczeniowym

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Klopsiki w sosie pieczeniowym offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1004
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Klopsiki w sosie pieczeniowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Klopsiki możemy podawać również z ryżem lub kaszą


trudność: łatwe
czas:

Klopsiki w sosie pieczeniowym - SKŁADNIKI:

  • 50 dag mięsa wieprzowego łopatka
  • cebula 1 szt
  • jajko 1 szt
  • sól i pieprz
  • kajzerka 1 szt
  • mleko do namoczenia bułki
  • mąka-2 łyżki
  • olej do smażenia
  • sos pieczeniowy ciemny -1 opak
  • kostka rosołowa -1 szt

Klopsiki w sosie pieczeniowym - PRZYGOTOWANIE:

Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć. Cebulę obrać. Mięso wieprzowe zemleć w maszynce,razem z bułką i cebulą. Do mięsa mielonego dodać jajko,sól i pieprz,dokładnie wyrobić masą mięsną. Z masy formować owalne klopsiki,obtaczać w mące,smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. W rondlu zagotować 1 szkl wody z kostką rosołową,włożyć klopsiki i dusić kilka minut. Następnie sos pieczeniowy,rozmieszać w 1 szkl zimnej wody,wlać do klopsików,gotować ok.3 minut na wolnym ogniu. Podawać z ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Klopsiki w sosie pieczeniowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią
Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką Kabaczek z mięsem
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane