Strona główna Klopsiki w sosie pieczeniowym

Klopsiki w sosie pieczeniowym

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Klopsiki w sosie pieczeniowym offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 964
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Klopsiki w sosie pieczeniowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Klopsiki możemy podawać również z ryżem lub kaszą


trudność: łatwe
czas:

Klopsiki w sosie pieczeniowym - SKŁADNIKI:

  • 50 dag mięsa wieprzowego łopatka
  • cebula 1 szt
  • jajko 1 szt
  • sól i pieprz
  • kajzerka 1 szt
  • mleko do namoczenia bułki
  • mąka-2 łyżki
  • olej do smażenia
  • sos pieczeniowy ciemny -1 opak
  • kostka rosołowa -1 szt

Klopsiki w sosie pieczeniowym - PRZYGOTOWANIE:

Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć. Cebulę obrać. Mięso wieprzowe zemleć w maszynce,razem z bułką i cebulą. Do mięsa mielonego dodać jajko,sól i pieprz,dokładnie wyrobić masą mięsną. Z masy formować owalne klopsiki,obtaczać w mące,smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. W rondlu zagotować 1 szkl wody z kostką rosołową,włożyć klopsiki i dusić kilka minut. Następnie sos pieczeniowy,rozmieszać w 1 szkl zimnej wody,wlać do klopsików,gotować ok.3 minut na wolnym ogniu. Podawać z ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Klopsiki w sosie pieczeniowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami Słoikowa kiełbasa z karkówki z boczkiem i czubricą Niby gulasz z szaszłyka
Grillowany karczek musztardowy Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pierogi z mięsem i pieczarkami
Pieczona szynka z czarną porzeczką Łopatka duszona z białą cebulą  Soczyste żeberka w keczupie
Cukinia faszerowana Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią Pieczone polędwiczki marynowane w cydrze

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane