Strona główna Klopsiki w sosie pieczeniowym

Klopsiki w sosie pieczeniowym

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Danusia19671 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1007
zdjęcia: 1 z 1
Klopsiki w sosie pieczeniowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Klopsiki możemy podawać również z ryżem lub kaszą


trudność: łatwe
czas:

Klopsiki w sosie pieczeniowym - SKŁADNIKI:

  • 50 dag mięsa wieprzowego łopatka
  • cebula 1 szt
  • jajko 1 szt
  • sól i pieprz
  • kajzerka 1 szt
  • mleko do namoczenia bułki
  • mąka-2 łyżki
  • olej do smażenia
  • sos pieczeniowy ciemny -1 opak
  • kostka rosołowa -1 szt

Klopsiki w sosie pieczeniowym - PRZYGOTOWANIE:

Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć. Cebulę obrać. Mięso wieprzowe zemleć w maszynce,razem z bułką i cebulą. Do mięsa mielonego dodać jajko,sól i pieprz,dokładnie wyrobić masą mięsną. Z masy formować owalne klopsiki,obtaczać w mące,smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. W rondlu zagotować 1 szkl wody z kostką rosołową,włożyć klopsiki i dusić kilka minut. Następnie sos pieczeniowy,rozmieszać w 1 szkl zimnej wody,wlać do klopsików,gotować ok.3 minut na wolnym ogniu. Podawać z ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Klopsiki w sosie pieczeniowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Kotlety mielone nadziane kalafiorem Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Naleśniki z mięsem i warzywami
Ananasowe żeberka na pikantnie Szaszłyki wieprzowe  Schab nadziewany morelą
"Kiszone" mielone Pieczona szynka z rozmarynem Paczuszki z szynką i suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane