gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki z cukinią i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane klopsiki z cukinią i koperkiem podaję na obiad z ziemniakami i surówką. Polecam - są smaczne.

Klopsiki z cukinią i koperkiem

Składniki:

Klopsiki z cukinią i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z cukinią i koperkiem

ETAP 1:

Klopsiki z cukinią i koperkiem
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy.

Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy: sól, pieprz, słodką paprykę i przyprawę do ziemniaków. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.

ETAP 2:

Klopsiki z cukinią i koperkiem
Do przyprawionego mięsa dodajemy cukinię i koperek.

Następnie dodajemy do mięsa potartą na tarce o dużych oczkach cukinię i drobno posiekany koperek. Jeszcze raz dokładnie mieszamy.

ETAP 3:

Klopsiki z cukinią i koperkiem
Klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na brązowy kolor.

Z masy mięsnej formujemy klopsiki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.