Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Klopsiki z mozzarellą w słoneczniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Klopsiki z mozarellą w słoneczniku są bardzo fajnym pomysłem na szybki i smaczny obiad. Mozarella urozmaica nam znane danie.

Klopsiki z mozzarellą w słoneczniku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki z mozzarellą w słoneczniku

 

  • 50 dkg łopatki wieprzowej
  • 10 dkg mozarelli
  • 1 jajko
  • kucharek
  • pieprz
  • 4 ząbki czosnku
  • 15 dkg słonecznika łuskanego
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Klopsiki z mozzarellą w słoneczniku
Umyte i osuszone mięso i czosnek zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać mozarellę startą na drobnych oczkach. Dodać przyprawy. Dodać jajko. Wyrobić jednolitą masę.

Uformować klopsiki, obtoczyć je w łuskanym słoneczniku. Smażyć na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Podawać z ziemniakami i surówką.
Klopsiki z mozzarellą w słoneczniku
Umyte i osuszone mięso zmielić w maszynce.
Klopsiki z mozzarellą w słoneczniku
Do mięsa dodać startą na drobnych oczkach mozarellę.
Klopsiki z mozzarellą w słoneczniku
Do mięsa dodać przyprawy do smaku i jajko.
Klopsiki z mozzarellą w słoneczniku
Uformowane klopsiki obtoczyć w słoneczniku i usmażyć.