Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 952]

Klopsiki z sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Klopsiki z mięsa mielonego z dodatkiem sosu pieczarkowego . Szybka i smaczna propozycja na obiad mięsny.

Klopsiki z sosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki z sosem

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z sosem
Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać, drobno posiekać i dodać do mięsa. Bułkę odcisnąć i dodać do mięsa, wbić jajko doprawić do smaku i wyrobić.

Z masy formować niewielkie pulpety i usmażyć je na oleju. Drugą cebulę obrać posiekać, zeszklić na maśle, dodać obrane i pokrojone na plasterki pieczarki.

Warzywa obsypać mąką, wlać bulion i śmietanę, sos zagotować i doprawić do smaku.

Połączyć z klopsami.
Klopsiki z sosem
Cebulę obrać , drobno posiekać i dodać do mięsa. Bułkę odcisnąć i dodać do mięsa , wbić jajko doprawić do smaku i wyrobić
Klopsiki z sosem
Z masy formować niewielkie kulki i usmażyć je na oleju.
Klopsiki z sosem
Drugą cebulę obrać posiekać , zeszklić na maśle, dodać obrane i pokrojone na plasterki pieczarki.
Klopsiki z sosem
Warzywa obsypać mąką , wlać bulion i śmietanę, sos zagotować i doprawić do smaku.