Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Klopsiki z świnki pod grzybkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

idealne danie na obiadek i kolację

Klopsiki z świnki pod grzybkami

Składniki:

Klopsiki z świnki pod grzybkami

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z świnki pod grzybkami
Z mięsa mielonego, bułki tartej, jaj i części przypraw sporządzić masę na klopsiki. Następnie zrobić mało klopsiki i usmażyć. Na tym samym oleju smażymy pokrojona w piórka cebulę i pokrojone pieczarki. Doprawiamy do smaku. Do tak przygotowanej masy dodajemy klopsy i delikatnie mieszamy. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Na środku talerza kładziemy porcję makaronu i delikatnie dookoła polewamy klopsiki z cebula i pieczarkami. Można udekorować posiekaną natką.