cremebrule

cremebrule

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 29]

Klopsy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Proste szybkie klopsy, gotuj ok 20 minut, zagesc sos zimna woda wymieszana z maka i dopraw do smaku.

Klopsy

Składniki:

Klopsy

 

  • mieso mielone (moze byc cielece, wieprzowe lub drobiowe)
  • kostki rosolowe warzywne lub wywar z warzyw
  • marchewka
  • lisc laurowy
  • sol, pieprz
  • jajko
  • bulka tarta
  • maka
  • przyprawy do miesa wg uznania
  • magi
  • cebula

Sposób przygotowania:

Klopsy
Mieso wymieszaj z przyprawami, jajkiem, bulka tarta, drobno pokrojona cebula (jak na kotlety mielone). Zagotuj wywar lub rosol z kostki (tyle zeby zmiescily sie w niego klopsy), dodaj marchewke, lisc laurowy. Z miesa formuj klopsy wielkosci duzego orzecha wloskiego, otocz w mace i wrzucaj na gotujacy sie wywar, gotuj ok 20 minut, zagesc sos zimna woda wymieszana z maka i dopraw do smaku.