wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

klopsy rybne w pikantnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Warto podawać rybę często w naszych daniach.

klopsy rybne w pikantnym sosie

Składniki:

klopsy rybne w pikantnym sosie

 

Sposób przygotowania:

klopsy rybne w pikantnym sosie
Jedna cebule  zmiel w maszynce razem z rybnymi filetami. Dodaj tartą bułkę jajka 3 lyżki oleju i natkę i dokładnie wyrób. Z masy uformuj male klopsiki. Olej rozgrzej na patelni wlóż klopsiki usmaż z każdej strony. Pozostałe dwie cebule obierz pokroj w kostke, zeszklij je na oleju, dodaj keczup, musztarde ocet winny sol pieprz i wlej pol szklanki wody. Dus okolo 5 minut. Przypraw do smaku. Włóż usmażone klopsiki. Ostrożnie wymieszaj.Gotuj ok 10 minut. Podawaj na cieplo.