Mandaryna

Mandaryna

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Klopsy w sosie koperkowym

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

mozna podawc z ryzem lub ziemniakami...jak kto lubi...

Klopsy w sosie koperkowym

Składniki:

Klopsy w sosie koperkowym

 

  • 1 jajko
  • 1 cebulka
  • 50 dkg.miesa mielonego wieprzowego
  • 3 lyz.bulki tartej
  • 2 szkl.bulionu
  • 5 lyzek posiekanego koperku
  • 1 szkl.smietany
  • 2 lyz.maki
  • przyprawy...vegeta,
  • pieprz...
  • mozna dodac przyprawe do miesa mielonego

Sposób przygotowania:

Klopsy w sosie koperkowym
Posiekac cebulke i zeszklic ja na roztopionym masle.Do miseczki wlozyc mieso mielone ,cebulke i bulke tarta,wbic jajko ,przyrawic i wyrobic.Z masy uformowac klopsy-ulozyc je na deseczce i wstawic do lodowki na 15 min.W tym czasie zagotowac w garnku bulion -ostroznie wkladac klopsy i gotowac 15 min.Wywar z klopsow wymieszac z koprem .Wlac smietane wymieszana wczesniej z maka.Sos podgrzac i przyprawic.Klopsy wlozyc do sosu i podgrzac.SMACZNEGO!