anulkamal

anulkamal

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Klopsy w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa jest pracochłonna ale za to jak smakuje

Klopsy w warzywach

Składniki:

Klopsy w warzywach

 

  • 50 dag miesa wolowego albo wolowo wieprzowe
  • jajko
  • cebula
  • namoczona bulka
  • sol
  • pieprz,
  • lyzka tluszczu
  • lyzka maki

 

  • SOS

 

  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1/4 selera
  • kawalek kalarepki
  • papryka
  • 25 dag pomidorow
  • lub lyzka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 lyzki tluszczu
  • sol
  • pieprz
  • mielona papryka

Sposób przygotowania:

Klopsy w warzywach
Warzywa z wyjatkiem pomidorow obrac zetrzec na grubej tarce,papryke pokroic w drobna kostke a cebule w talarki.Wlozyc do radla na rozgrzany tluszcz,wlac pol szklanki wody.Dusic pod przykryciem okolo 25 minut W tym czasie przygotowac mieso,tak jak na kotlrty mielone,dodac jajko namoczona bulke.przyprawy i podsmazona na tluszczu cebule.Mase dobrze wrobic,uformowac klopsiki,obtoczyc w mace i obsmazyc.Przelozyc do radla z warzywami,dodac podduszone i przetarte pomidory lub koncentrat,dusic jeszcze 10 minut.Podawac z ryzem ziemniakami lub kluskami