natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Klopsy z kapusty.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre i apetyczne klopsiki. Każdy może je spróbować nawet wegetarianin!

Klopsy z kapusty.

Składniki:

Klopsy z kapusty.

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsy z kapusty.
Kapustę umyć i przekroić na ćwiartki. Pokrojoną kapustę ugotować przekręcić przez maszynkę i wycisnąć. Do smaku dodać sól oraz pieprz, całe jajko, trochę mąki. Cebulę podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju i również dodać do składników. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę i uformować małe klopsiki. Wsypać na talerz bułkę tartą i obtaczać w niej klopsiki. Obtoczone klopsiki smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju na patelni. Podawać z ziemniakami.