Klopsy z pieczarkami

dzastina offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 142
zdjęcia: 1 z 1
Klopsy z pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Szybki obiad z mielonego pieczarek...


trudność: łatwe
czas:

Klopsy z pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg mielonego
  • 1 jajko
  • 1 mała cebula
  • przyprawy ; sól pieprz,papryka
  • ziemniaki
  • buraczki
  • trochę oliwy

Klopsy z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

3-4 pieczarki zostawiamy i dzielimy je na 4 części i podsmażamy w całości resztę kroimy na drobno i podsmażamy. Czekamy aż ostygnie. Mielone przyprawiamy dodajemy jajo by związało i mieszamy z pieczarkami i lepimy w klopsy.
Ziemniaki gotujemy na bardzo miękko w tym czasie kroimy cebule i podsmażamy ja. Na końcu wrzucamy ja (cebulę) do ziemniaków i dusimy.
Dodajemy buraczki do tego.
SMACZNEGO :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Klopsy z pieczarkami (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2010-03-05 17:51
Przepyszny obiadek, buraczki wspaniale pasuja do mielonego:)
Skomentuj
Oceń:
0
blackbetty

blackbetty
offline

2010-03-06 10:53
robiłam już klopsy z pieczarkami, ale nie wpadłam na to żeby dodatkowo podać pieczarki obok :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotlety mielone nadziane kalafiorem Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Naleśniki z mięsem i warzywami
"Kiszone" mielone Pizza z mięsem i pieczarkami Pasztet grzybowy
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym Zub3r'a Pulpety w sosie myśliwskim Zrazy mielone w sosie cebulowym
Pulpeciki cherry Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane