superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Klopsy z ziemniaków i kapusty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

To tradycyjne danie kaszubskie podawane z sosem pomidorowym i maślanką.

Klopsy z ziemniaków i kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Klopsy z ziemniaków i kapusty

 

Sposób przygotowania:

Klopsy z ziemniaków i kapusty
Kapustę gotujemy, odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody. Ziemniaki obrane mielimy w maszynce razem z ugotowaną kapustą. Culę kroimy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor. Dodajemy do ziemniaków i kapusty ( można też zmielić, ale niekoniecznie) .Dodajemy  bułkę tartą i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Formujemy małe klopsiki i  panierujemy w bułce tartej.smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym.

To danie można podać z sosem pomidorowym i szklanką maślanki.
Klopsy z ziemniaków i kapusty
Cudze chwalicie