Kluski Bawarskie

dzordz

Kuchcik
Przepisy: 2
Kluski Bawarskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki i sycący obiadek dla wszystkich nawet dla dzieci ;)


trudność: łatwe
czas:

Kluski Bawarskie - SKŁADNIKI:

  • 4 Bułki czerstwe (2 dniowa) w zależności ile osób jest, ja podałam na 4 osoby,
  • mleko lub woda,
  • 1 jajko,
  • 1 duża cebula,
  • 2 kiełbasy lub szynki,
  • sól, pieprz, czosnek, natka pietruszki .

Kluski Bawarskie - PRZYGOTOWANIE:

Bułke zamoczyć w mleku lub ciepłej wodzie,(10min.), dodajemy jajko , cebule w kostke pokrojoną i kawałki kiełbasy,(mozna je podsmarzyć przed dodaniem do bułki), pokrojoną pietruszke i czosnek, przyprawy, wymieszamy , jeżeli ciasto się nie trzyma można dodać bułke tartą , robimy duże lub małe kluski , do wrzącej i osolonej wody wrzucamy i gotujemy ok.30 min. Sos: polecam borowikowy lub serowy ;) Życzę smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski Bawarskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Makaron pappardelle ze szpinakiem Ostra wołowina po koreańsku Polędwiczka w sosie śliwkowym
Ciastka owsiane bez jaj i mąki Naleśniki z mortadelą i żółtym serem Kurczak w płatkach kukurydzianych
Ciasteczka budyniowe Pasta z jajek i szczypiorku Ryż z mieszanką warzyw
Naleśniki ze skórką z pomelo oraz mandarynek. Zupa cytrynowa z makaronem Omlet z warzywami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane