Kluski Bawarskie

dzordz - Przepis na: Kluski Bawarskie offline

Kuchcik
Przepisy: 2
Kluski Bawarskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki i sycący obiadek dla wszystkich nawet dla dzieci ;)


trudność: łatwe
czas:

Kluski Bawarskie - SKŁADNIKI:

  • 4 Bułki czerstwe (2 dniowa) w zależności ile osób jest, ja podałam na 4 osoby,
  • mleko lub woda,
  • 1 jajko,
  • 1 duża cebula,
  • 2 kiełbasy lub szynki,
  • sól, pieprz, czosnek, natka pietruszki .

Kluski Bawarskie - PRZYGOTOWANIE:

Bułke zamoczyć w mleku lub ciepłej wodzie,(10min.), dodajemy jajko , cebule w kostke pokrojoną i kawałki kiełbasy,(mozna je podsmarzyć przed dodaniem do bułki), pokrojoną pietruszke i czosnek, przyprawy, wymieszamy , jeżeli ciasto się nie trzyma można dodać bułke tartą , robimy duże lub małe kluski , do wrzącej i osolonej wody wrzucamy i gotujemy ok.30 min. Sos: polecam borowikowy lub serowy ;) Życzę smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski Bawarskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Naleśniki o smaku migdałowym Owsianka na słodko z gruszką i śliwką Lekki deser ze śliwkami
Szczypiorkowa pasta z makreli Zapiekanki z pieczarkami i serem królewskim Bardzo smaczne muffinki czekoladowe
Omlecik z czarną fasolą i serem Deserowe placuszki Domowy krem bueno
Mleczne szyszki Kapusta pekińska na ciepło z marchewką Kruche ciastka z miechunką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane