Kluski Bawarskie

dzordz - Przepis na: Kluski Bawarskie offline

Kuchcik
Przepisy: 2
Kluski Bawarskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki i sycący obiadek dla wszystkich nawet dla dzieci ;)


trudność: łatwe
czas:

Kluski Bawarskie - SKŁADNIKI:

  • 4 Bułki czerstwe (2 dniowa) w zależności ile osób jest, ja podałam na 4 osoby,
  • mleko lub woda,
  • 1 jajko,
  • 1 duża cebula,
  • 2 kiełbasy lub szynki,
  • sól, pieprz, czosnek, natka pietruszki .

Kluski Bawarskie - PRZYGOTOWANIE:

Bułke zamoczyć w mleku lub ciepłej wodzie,(10min.), dodajemy jajko , cebule w kostke pokrojoną i kawałki kiełbasy,(mozna je podsmarzyć przed dodaniem do bułki), pokrojoną pietruszke i czosnek, przyprawy, wymieszamy , jeżeli ciasto się nie trzyma można dodać bułke tartą , robimy duże lub małe kluski , do wrzącej i osolonej wody wrzucamy i gotujemy ok.30 min. Sos: polecam borowikowy lub serowy ;) Życzę smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski Bawarskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Krem pomarańczowy- orange curd Francuskie ciasteczka z makiem Pieczeń w chlebie schowana
Mini omlety z dżemem Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem
Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Serowy omlecik makaronowy Gofry o smaku wanilii
Jajecznica z boczniakami Racuszki z truskawkami i płatkami owsianymi Koktajl z truskawek,jagód z kakao

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj