Kluski do rosołu

Dodatki, Makarony « poprzedni | następny »
klemens

Szef Kuchni
Przepisy: 69
Kluski do rosołu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Są pyszne nie maja porównania ze sklepowymi.


trudność: łatwe
czas:

Kluski do rosołu - SKŁADNIKI:

Kluski do rosołu - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki ugniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto wałkujemy na grubość 1-2 mm przesypujemy mąka co zapobiegnie klejeniu się ciasta i zwijamy je jak roladę. Kroimy w poprzek na cienkie paseczki i rozrzucamy na blat stołu aby troszkę się obsuszyły. Następnie wrzucamy je do gotującej osolonej wody i gotujemy do miękkości.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski do rosołu (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960

2010-07-22 02:15
No..... wiadomo ze wlasnorecznie zrobiony makaron jest najlepszy...:)
Skomentuj
Oceń:
10
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kanapkowa pasta z curry i łososiem Kotlety ryżowe z papryką i serem Pasta z czerwonej soczewicy
 Sałatka z brązowego ryżu z biała kapustą Chrzanowe masełko ze szczypiorkiem Smarowidło babuni z wątróbką
Pasta z makreli i anchois Duszone warzywa - dodatek do obiadu Pasta z soczewicy i słonecznika
Smalczyk z cieciorki (z jagodami goji) Pasta z zielonej soczewicy Pasta z awokado, szynki, sera żółtego i jajek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane