Kluski do rosołu

Dodatki, Makarony « poprzedni | następny »
klemens - Przepis na: Kluski do rosołu offline

Szef Kuchni
Przepisy: 69
Kluski do rosołu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Są pyszne nie maja porównania ze sklepowymi.


trudność: łatwe
czas:

Kluski do rosołu - SKŁADNIKI:

  • 1 kg. mąki
  • 2 jajka
  • Ciepła woda przegotowana

Kluski do rosołu - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki ugniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto wałkujemy na grubość 1-2 mm przesypujemy mąka co zapobiegnie klejeniu się ciasta i zwijamy je jak roladę. Kroimy w poprzek na cienkie paseczki i rozrzucamy na blat stołu aby troszkę się obsuszyły. Następnie wrzucamy je do gotującej osolonej wody i gotujemy do miękkości.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski do rosołu (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-07-22 02:15
No..... wiadomo ze wlasnorecznie zrobiony makaron jest najlepszy...:)
Skomentuj
Oceń:
10
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Jabłka smażone do ciast Ciasto na domową  pizze Uszka z masą makową
Pesto z rukoli i suszonych pomidorów Paszteciki z karkówki i ciasta francuskiego DUŻE Cukinia z papryką na ciepło
Masło czosnkowo - solone Podsmażana fasolka szparagowa Dżem z porzeczki czerwonej
Ziemniaczane różyczki Mini paszteciki francuskie do barszczu Kapusta z koperkiem i cukinią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane