Kluski do rosołu

Dodatki, Makarony « poprzedni | następny »
klemens

Szef Kuchni
Przepisy: 69
Kluski do rosołu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Są pyszne nie maja porównania ze sklepowymi.


trudność: łatwe
czas:

Kluski do rosołu - SKŁADNIKI:

Kluski do rosołu - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki ugniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto wałkujemy na grubość 1-2 mm przesypujemy mąka co zapobiegnie klejeniu się ciasta i zwijamy je jak roladę. Kroimy w poprzek na cienkie paseczki i rozrzucamy na blat stołu aby troszkę się obsuszyły. Następnie wrzucamy je do gotującej osolonej wody i gotujemy do miękkości.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski do rosołu (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960

2010-07-22 02:15
No..... wiadomo ze wlasnorecznie zrobiony makaron jest najlepszy...:)
Skomentuj
Oceń:
10
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Domowe cebulaki Domowe Chlebki Naan Domowy serek z jogurtu greckiego
Prażona cebulka Pieczone ziemniaczki z papryką i tymiankiem Smakowe grzanki do zupy
Krem czekoladowy z avocado i chili Pasta z porem do kanapek Bułki hamburgerowe
Marchew z porem do obiadu Pasta z zielonego groszku Owsiane bułeczki z ziemniakami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?