Kluski do rosołu

Dodatki, Makarony « poprzedni | następny »
klemens - Przepis na: Kluski do rosołu offline

Szef Kuchni
Przepisy: 69
Kluski do rosołu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Są pyszne nie maja porównania ze sklepowymi.


trudność: łatwe
czas:

Kluski do rosołu - SKŁADNIKI:

  • 1 kg. mąki
  • 2 jajka
  • Ciepła woda przegotowana

Kluski do rosołu - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki ugniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto wałkujemy na grubość 1-2 mm przesypujemy mąka co zapobiegnie klejeniu się ciasta i zwijamy je jak roladę. Kroimy w poprzek na cienkie paseczki i rozrzucamy na blat stołu aby troszkę się obsuszyły. Następnie wrzucamy je do gotującej osolonej wody i gotujemy do miękkości.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski do rosołu (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-07-22 02:15
No..... wiadomo ze wlasnorecznie zrobiony makaron jest najlepszy...:)
Skomentuj
Oceń:
10
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem
Kapusta kiszona zasmażana z fasolą Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką
Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane