Kluski do rosołu

Dodatki, Makarony « poprzedni | następny »
klemens

Szef Kuchni
Przepisy: 69
Kluski do rosołu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Są pyszne nie maja porównania ze sklepowymi.


trudność: łatwe
czas:

Kluski do rosołu - SKŁADNIKI:

Kluski do rosołu - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki ugniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto wałkujemy na grubość 1-2 mm przesypujemy mąka co zapobiegnie klejeniu się ciasta i zwijamy je jak roladę. Kroimy w poprzek na cienkie paseczki i rozrzucamy na blat stołu aby troszkę się obsuszyły. Następnie wrzucamy je do gotującej osolonej wody i gotujemy do miękkości.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski do rosołu (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960

2010-07-22 02:15
No..... wiadomo ze wlasnorecznie zrobiony makaron jest najlepszy...:)
Skomentuj
Oceń:
10
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Drożdżowe ślimaki z bazyliowym pesto i mozarrellą Kotleciki ziemniaczano-serowe Pasta jajeczna z czerwoną soczewicą
Kapusta pekińska w orientalnym smaku Pasta rybno jajeczna Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs
Pasta jajeczna z prażoną cebulką Fasolka szparagowa inaczej Kluski śląskie z dziurką
Mini ptysie z serkiem kremowym Mus jabłkowy z suszoną żurawiną Polewa czekoladowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane