Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kluski drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Te najprostsze dania są kluczem do kulinarnego sukcesu.

Kluski drożdżowe

Składniki:

Kluski drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Kluski drożdżowe
Do ciepłego mleka dodać rozdrobnione drożdże, jaja, przesianą mąkę, roztopione masło i sól, dokładnie wyrobić, aż ciasto stanie się gładkie i lśniące, pozostawić do wyrośnięcia. Następnie metalową łyżką formować podłużne kluski, kłaść na wrzącą, osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu, ugotować, wyjąć łyżką cedzakową, polać zrumienioną bułką tartą wymieszaną z roztopionym masłem, zaraz podawać.

Tagi:

tarta