Kluski kładzione

caroline1983 - Przepis na: Kluski kładzione offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 322
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kluski kładzione
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Klasyczne danie kuchni polskiej.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski kładzione - SKŁADNIKI:

Kluski kładzione - PRZYGOTOWANIE:

W dużym garnku zagotować posolona wodę. Utarte, osaczonych ziemniaki (ja odsaczam na gęstym sicie), oba rodzaje mąki i jaja dokładnie wymieszać na jednolite ciasto. Posolić do smaku i jeszcze raz wymieszać. Łyżke maczać w zimnej wodzie i kłaść na wrzątek porcje ciasta. Kluski gotować partiami. Podawać z młoda kapustą lub okraszone zrumienionym boczkiem lub wg. własnego uznania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski kładzione (strona 1 z 1)  
czarownica

czarownica
offline

2010-07-07 11:36
Moje ulubione są przepyszne,szczególnie ze smażonym boczkiem...mniam!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem Dżem z borówki amerykańskiej Sól morska grzybowa
Ketchup paprykowo-cukiniowy Buraczane gnocchi Prosty ajwar paprykowy
Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem Soczewica w ostrym sosie Jabłka z majerankiem
Ostra pasta jajeczna Zasmażana kapusta do obiadu Pieczone ziemniaczki z peperoni

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane