Kluski kładzione

caroline1983 - Przepis na: Kluski kładzione offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 322
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kluski kładzione
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Klasyczne danie kuchni polskiej.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski kładzione - SKŁADNIKI:

Kluski kładzione - PRZYGOTOWANIE:

W dużym garnku zagotować posolona wodę. Utarte, osaczonych ziemniaki (ja odsaczam na gęstym sicie), oba rodzaje mąki i jaja dokładnie wymieszać na jednolite ciasto. Posolić do smaku i jeszcze raz wymieszać. Łyżke maczać w zimnej wodzie i kłaść na wrzątek porcje ciasta. Kluski gotować partiami. Podawać z młoda kapustą lub okraszone zrumienionym boczkiem lub wg. własnego uznania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski kładzione (strona 1 z 1)  
czarownica

czarownica
offline

2010-07-07 11:36
Moje ulubione są przepyszne,szczególnie ze smażonym boczkiem...mniam!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem
Kapusta kiszona zasmażana z fasolą Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką
Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane