Kluski kładzione

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 322
zdjęcia: 1 z 1
Kluski kładzione
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Klasyczne danie kuchni polskiej.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski kładzione - SKŁADNIKI:

Kluski kładzione - PRZYGOTOWANIE:

W dużym garnku zagotować posolona wodę. Utarte, osaczonych ziemniaki (ja odsaczam na gęstym sicie), oba rodzaje mąki i jaja dokładnie wymieszać na jednolite ciasto. Posolić do smaku i jeszcze raz wymieszać. Łyżke maczać w zimnej wodzie i kłaść na wrzątek porcje ciasta. Kluski gotować partiami. Podawać z młoda kapustą lub okraszone zrumienionym boczkiem lub wg. własnego uznania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski kładzione (strona 1 z 1)  
czarownica

czarownica

2010-07-07 11:36
Moje ulubione są przepyszne,szczególnie ze smażonym boczkiem...mniam!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Czosnkowa pasta z białej fasoli Twarożek z rzodkiewką Majonez czosnkowy
Salsa z ananasem i ogórkiem Fasolka szparagowa z kukurydzą  Chlebowe paluchy wg p. Katarzyny S.
Marchew duszona z groszkiem Ziemniaczane kulki z kaszą jęczmienną i soczewicą Jajeczna pasta z sardynkami
Pieczone bataty/ziemniaki Ziemniaki pieczone z boczkiem Pasta z białego sera z suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane