Kluski kładzione

Kluski « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Kluski kładzione offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kluski kładzione
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Jaja dokładnie rozkłócić z połową szklanki letniej wody, dodać przesianą mąkę i


trudność: łatwe
czas:

Kluski kładzione - SKŁADNIKI:

  • 2 jaja
  • łyżka stopionego masła

Kluski kładzione - PRZYGOTOWANIE:

Jaja dokładnie rozkłócić z połową szklanki letniej wody, dodać przesianą mąkę i starannie wymieszać drewnianą łyżką. Wlać stopione masło, wymieszać (im dłużej miesza się ciasto, tym pulchniejsze są kluski). Łyżką formować niewielkie kluski, kłaść do osolonego wrzątku i gotować 7-10 min. Kluski kładzione okraszone słoninką albo polane stopionym masłem i posypane startym żółtym serem mogą stanowić samodzielne danie. Podaje się je też do czystych zup lub dań mięsnych. 100 g - 190 kcal


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski kładzione (strona 1 z 1)  
elutka

elutka
offline

2008-12-08 11:22
luuuuuuuuuuuuuubie,,,,
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluseczki maślane Kopytka paprykowe w sosie serowo koperkowym Kopytka ze skwarkami
Lane kluseczki z pomidorami i oregano Kluseczki z cukinii Kluski nadziewane
Leniwce z białego sera Szagówki poznańskie ze skwarkami Kluski na śmietanie z śliwkami i migdałami
Zielone kopytka Kluski na parze z truskawkami Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane