Kluski kładzione

Kluski « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kluski kładzione
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Jaja dokładnie rozkłócić z połową szklanki letniej wody, dodać przesianą mąkę i


trudność: łatwe
czas:

Kluski kładzione - SKŁADNIKI:

  • 2 jaja

Kluski kładzione - PRZYGOTOWANIE:

Jaja dokładnie rozkłócić z połową szklanki letniej wody, dodać przesianą mąkę i starannie wymieszać drewnianą łyżką. Wlać stopione masło, wymieszać (im dłużej miesza się ciasto, tym pulchniejsze są kluski). Łyżką formować niewielkie kluski, kłaść do osolonego wrzątku i gotować 7-10 min. Kluski kładzione okraszone słoninką albo polane stopionym masłem i posypane startym żółtym serem mogą stanowić samodzielne danie. Podaje się je też do czystych zup lub dań mięsnych. 100 g - 190 kcal


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski kładzione (strona 1 z 1)  
elutka

elutka

2008-12-08 11:22
luuuuuuuuuuuuuubie,,,,
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem Kluski śląskie z sosem pieczeniowym i surówką Kluski ziemniaczane
Kluski śląskie Joanny Kluseczki z serem z mąki razowej Pampuchy z owocowym sosem
Marchewkowe leniwe / kopytka Kluseczki ziemniaczano-serowe z kaszą manną Kluski śląskie z sosem drobiowym
Kluski z surowych ziemniaków Kopytka Eli z niespodzianką  Pierogi leniwe z kaszą manną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane