iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Kluski kładzione z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo lubię kluski kładzione bo można kombinować z ich smakiem, a dzięki temu mamy tani i smaczny obiad.

Kluski kładzione z mięsem mielonym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kluski kładzione z mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Kluski kładzione z mięsem mielonym

Do miski przesypać mąkę dodać do niej mięso mielone ( ja miałam drobiowe ), jajka, sodę oraz niewielką ilość pieprzu i soli, dolać wodę i dokładnie wymieszać ciasto ma być gęste i łatwo spadać z łyżki dlatego wodę dolewamy wedle potrzeby, ale ostrożnie. W garnku zagotować sporą ilość osolonej wody i łyżka kłaść na wrzątek małe kluseczki, gotować kilka minut od wypłynięcia na powierzchnię, gotowe kluseczki odcedzić z wody. Ja podałam z sosem koperkowym i tak wszystkim bardzo smakowało.

Wolicie na słodko? Sprawdźcie przepis na kluski kładzione z owocami! >>>

Kluski kładzione z mięsem mielonym
Z podanych składników wymieszać gęste i gładkie ciasto
Kluski kładzione z mięsem mielonym
Kluseczki gotować kilka minut od wypłynięcia i odcedzić