sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Kluski leniwe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo szybkie i smaczne danie.

Kluski leniwe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kluski leniwe

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski leniwe
Twaróg dokładnie rozgniatamy widelcem. Jajko ubijamy z cukrem na puszystą masę i dodajemy do sera białego. Następnie dodajemy szklankę mąki i całość zagniatamy. Z ciasta formujemy wałek i kroimy na mniejsze kawałki. Kluski gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcie. Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy bułkę tartą. Zasmażką polewamy kluski i posypujemy cukrem. Smacznego
Kluski leniwe
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy
Kluski leniwe
Z ciasta formujemy wałeki i kroimy mniejsze kluski