Kluski na parze...

Dietetyczne « poprzedni | następny »
kiwi - Przepis na: Kluski na parze... offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1064
Kluski na parze...
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Drożdże, odrobinę cukru i mąki mieszamy i odstawiamy na ciepłe miejsce do wyrośnięcia


trudność: łatwe
czas:

Kluski na parze... - SKŁADNIKI:

  • cukier 3/4 szklanki
  • cukier waniliowy 2 opakowania
  • drożdże 10 dag
  • jajka 3 szt
  • mąka 1 kg
  • mleko 1/2 L

Kluski na parze... - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże, odrobinę cukru i mąki mieszamy i odstawiamy na ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do niej rozpuszczaną palmę z mlekiem i 3/4 szkl cukru.
Wyrabiamy. Następnie dodajemy jajka i na końcu wyrośnięty rozczyn z drożdży. Wyrabiamy ciasto, aby było dość gęste, w razie potrzeby-trochę mąki albo mleka.

Odstawiamy do wyrośnięcia.
Pieczemy w garnku na parze przez około 10-15 min


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski na parze...  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dietetyczne
Otrębowy deserek Lody bananowo-kakaowe z 2 składników Śliwki pod orzechowo-owsianą kruszonką (crumble)
Kulki owsiane jak pralinki Placuszki jabłkowo-marchewkowe z rodzynkami Razowe bułeczki ze słonecznikiem
Domowy serek ziołowy a'la almette Kotlety drobiowo - warzywne Sałatka z kiełbaską wiedeńską i serkiem Capri
Dwuskładnikowe ciasteczka Kotlety z brokuła i kaszy gryczanej Twarogowe "rafaello" z borówkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane