Kluski na parze...

Dietetyczne « poprzedni | następny »
kiwi - Przepis na: Kluski na parze... offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1064
Kluski na parze...
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Drożdże, odrobinę cukru i mąki mieszamy i odstawiamy na ciepłe miejsce do wyrośnięcia


trudność: łatwe
czas:

Kluski na parze... - SKŁADNIKI:

  • cukier 3/4 szklanki
  • cukier waniliowy 2 opakowania
  • drożdże 10 dag
  • jajka 3 szt
  • mąka 1 kg
  • mleko 1/2 L

Kluski na parze... - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże, odrobinę cukru i mąki mieszamy i odstawiamy na ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do niej rozpuszczaną palmę z mlekiem i 3/4 szkl cukru.
Wyrabiamy. Następnie dodajemy jajka i na końcu wyrośnięty rozczyn z drożdży. Wyrabiamy ciasto, aby było dość gęste, w razie potrzeby-trochę mąki albo mleka.

Odstawiamy do wyrośnięcia.
Pieczemy w garnku na parze przez około 10-15 min


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski na parze...  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dietetyczne
Dietetyczne roladki z marchewką i jarmużem Ziemniaki zapiekane z kurczakiem Koktajl ananasowy
Zielony serek z jabłkami Serowy pucharek z figami Otrębowy deserek
Lody bananowo-kakaowe z 2 składników Śliwki pod orzechowo-owsianą kruszonką (crumble) Kulki owsiane jak pralinki
Placuszki jabłkowo-marchewkowe z rodzynkami Razowe bułeczki ze słonecznikiem Domowy serek ziołowy a'la almette

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane