kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kluski na parze...

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Drożdże, odrobinę cukru i mąki mieszamy i odstawiamy na ciepłe miejsce do wyrośnięcia

Kluski na parze...

Składniki:

Kluski na parze...

Sposób przygotowania:

Kluski na parze...

Drożdże, odrobinę cukru i mąki mieszamy i odstawiamy na ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do niej rozpuszczaną palmę z mlekiem i 3/4 szkl cukru.
Wyrabiamy. Następnie dodajemy jajka i na końcu wyrośnięty rozczyn z drożdży. Wyrabiamy ciasto, aby było dość gęste, w razie potrzeby-trochę mąki albo mleka.

Odstawiamy do wyrośnięcia.
Pieczemy w garnku na parze przez około 10-15 min

Redakcja poleca: