Kluski parowane

Kluski « poprzedni | następny »
malwina1808

Mistrz Kuchni
Przepisy: 167
zdjęcia: 1 z 2
Kluski parowane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Drożdżowe kluski parowane.


trudność: łatwe
czas:

Kluski parowane - SKŁADNIKI:

Kluski parowane - PRZYGOTOWANIE:

Ciepłe mleko, rozmieszaj z drożdżami ,szczyptą soli i łyżką mąki, zrób rozczyn. Do mąki dodaj jajka, cukier i wyrośnięty rozczyn. Dodaj stopioną margarynę. Wyrób ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z ciasta formuj nieduże kluski. Przygotuj garnek z wrzącą wodą i z ściereczką przymocowaną do garnka. Kluski układaj na ścierce, przykryj pokrywką i gotuj 5 minut. Kluski podawaj z roztopionym masłem i posypane cukrem, słodkimi sosami i sosami z mięsa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski parowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluski śląskie z sosem pieczeniowym i surówką Kluski ziemniaczane Kluski śląskie Joanny
Kluseczki z serem z mąki razowej Pampuchy z owocowym sosem Marchewkowe leniwe / kopytka
Kluseczki ziemniaczano-serowe z kaszą manną Kluski śląskie z sosem drobiowym Kluski z surowych ziemniaków
Kopytka Eli z niespodzianką  Pierogi leniwe z kaszą manną Domowe pyzy z sosem pieczarkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane