Kluski parowane

Kluski « poprzedni | następny »
malwina1808 - Przepis na: Kluski parowane offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 167
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Kluski parowane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Drożdżowe kluski parowane.


trudność: łatwe
czas:

Kluski parowane - SKŁADNIKI:

Kluski parowane - PRZYGOTOWANIE:

Ciepłe mleko, rozmieszaj z drożdżami ,szczyptą soli i łyżką mąki, zrób rozczyn. Do mąki dodaj jajka, cukier i wyrośnięty rozczyn. Dodaj stopioną margarynę. Wyrób ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z ciasta formuj nieduże kluski. Przygotuj garnek z wrzącą wodą i z ściereczką przymocowaną do garnka. Kluski układaj na ścierce, przykryj pokrywką i gotuj 5 minut. Kluski podawaj z roztopionym masłem i posypane cukrem, słodkimi sosami i sosami z mięsa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski parowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluski leniwe z suszoną miętą Kluski z makiem Leniwe kluski serowe
Kopytka z cebulkową okrasą Kluseczki maślane Kopytka paprykowe w sosie serowo koperkowym
Kopytka ze skwarkami Lane kluseczki z pomidorami i oregano Kluseczki z cukinii
Kluski nadziewane Leniwce z białego sera Szagówki poznańskie ze skwarkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane