Kluski parowane

Kluski « poprzedni | następny »
malwina1808 - autor przepisu Kluski parowane offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 167
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Kluski parowane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Drożdżowe kluski parowane.


trudność: łatwe
czas:

Kluski parowane - SKŁADNIKI:

  • 1/2kg mąki pszennej
  • szk mleka
  • 10dag masła lub margaryny
  • łyżka cukru
  • 2jajka
  • 1/4kost. drożdży
  • szczypta soli

Kluski parowane - PRZYGOTOWANIE:

Ciepłe mleko, rozmieszaj z drożdżami ,szczyptą soli i łyżką mąki, zrób rozczyn. Do mąki dodaj jajka, cukier i wyrośnięty rozczyn. Dodaj stopioną margarynę. Wyrób ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z ciasta formuj nieduże kluski. Przygotuj garnek z wrzącą wodą i z ściereczką przymocowaną do garnka. Kluski układaj na ścierce, przykryj pokrywką i gotuj 5 minut. Kluski podawaj z roztopionym masłem i posypane cukrem, słodkimi sosami i sosami z mięsa.



Komentarze do Kluski parowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Pampuchy, parowce, kluski na parze, buchty Pyzy ziemniaczane z mięsem Kopytka ziemniaczane z otrębami
Babcine kopytka Kopytka na słodko Kluski lane przepis podstawowy
Mini kopytka z koperkiem Gnocchi klasyczne z bułeczką na maśle Kluchy szare z boczkiem i twarogiem
Domowy makaron nitki Kryzysowe pomarańczowe kluseczki Kluski ślaskie z pieczarkami
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane