Kluski parowane

Kluski « poprzedni | następny »
malwina1808 - Przepis na: Kluski parowane offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 167
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Kluski parowane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Drożdżowe kluski parowane.


trudność: łatwe
czas:

Kluski parowane - SKŁADNIKI:

  • 1/2kg mąki pszennej
  • szk mleka
  • 10dag masła lub margaryny
  • łyżka cukru
  • 2jajka
  • 1/4kost. drożdży
  • szczypta soli

Kluski parowane - PRZYGOTOWANIE:

Ciepłe mleko, rozmieszaj z drożdżami ,szczyptą soli i łyżką mąki, zrób rozczyn. Do mąki dodaj jajka, cukier i wyrośnięty rozczyn. Dodaj stopioną margarynę. Wyrób ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z ciasta formuj nieduże kluski. Przygotuj garnek z wrzącą wodą i z ściereczką przymocowaną do garnka. Kluski układaj na ścierce, przykryj pokrywką i gotuj 5 minut. Kluski podawaj z roztopionym masłem i posypane cukrem, słodkimi sosami i sosami z mięsa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski parowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluski nadziewane Leniwce z białego sera Szagówki poznańskie ze skwarkami
Kluski na śmietanie z śliwkami i migdałami Zielone kopytka Kluski na parze z truskawkami
Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią Śląskie kluski z dziurką Kopytka z okrasą
Szpinakowe kluski z twarożkiem Pyszne kopytka z cebulką Kluski ziemniaczane z koperkiem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane