Kluski parowane

Kluski « poprzedni | następny »
malwina1808 - Przepis na: Kluski parowane offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 167
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Kluski parowane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Drożdżowe kluski parowane.


trudność: łatwe
czas:

Kluski parowane - SKŁADNIKI:

Kluski parowane - PRZYGOTOWANIE:

Ciepłe mleko, rozmieszaj z drożdżami ,szczyptą soli i łyżką mąki, zrób rozczyn. Do mąki dodaj jajka, cukier i wyrośnięty rozczyn. Dodaj stopioną margarynę. Wyrób ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z ciasta formuj nieduże kluski. Przygotuj garnek z wrzącą wodą i z ściereczką przymocowaną do garnka. Kluski układaj na ścierce, przykryj pokrywką i gotuj 5 minut. Kluski podawaj z roztopionym masłem i posypane cukrem, słodkimi sosami i sosami z mięsa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski parowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluseczki maślane Kopytka paprykowe w sosie serowo koperkowym Kopytka ze skwarkami
Lane kluseczki z pomidorami i oregano Kluseczki z cukinii Kluski nadziewane
Leniwce z białego sera Szagówki poznańskie ze skwarkami Kluski na śmietanie z śliwkami i migdałami
Zielone kopytka Kluski na parze z truskawkami Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane