Kluski parowane

Kluski « poprzedni | następny »
malwina1808 - Przepis na: Kluski parowane offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 167
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Kluski parowane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Drożdżowe kluski parowane.


trudność: łatwe
czas:

Kluski parowane - SKŁADNIKI:

Kluski parowane - PRZYGOTOWANIE:

Ciepłe mleko, rozmieszaj z drożdżami ,szczyptą soli i łyżką mąki, zrób rozczyn. Do mąki dodaj jajka, cukier i wyrośnięty rozczyn. Dodaj stopioną margarynę. Wyrób ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z ciasta formuj nieduże kluski. Przygotuj garnek z wrzącą wodą i z ściereczką przymocowaną do garnka. Kluski układaj na ścierce, przykryj pokrywką i gotuj 5 minut. Kluski podawaj z roztopionym masłem i posypane cukrem, słodkimi sosami i sosami z mięsa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski parowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluski leniwe z suszoną miętą Kluski z makiem Leniwe kluski serowe
Kopytka z cebulkową okrasą Kluseczki maślane Kopytka paprykowe w sosie serowo koperkowym
Kopytka ze skwarkami Lane kluseczki z pomidorami i oregano Kluseczki z cukinii
Kluski nadziewane Leniwce z białego sera Szagówki poznańskie ze skwarkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane