Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kluski śląskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeden z przepisów na śląskie kluski

Kluski śląskie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kluski śląskie

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski śląskie
Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Gorące włożyć do rondla, wyrównać powierzchnię, podzielić na 4 części, i jedną część ziemniaków wyjąć. Miejsce po wyjętych ziemniakach zapełnić mąką ziemniaczaną. Włożyć wyjęte ziemniaki i szybko dokładnie wyrobić ciasto. Z masy formować małe okrągłe kluseczki, gotować w osolonej wodzie.
Kluski śląskie
Etap 1
Kluski śląskie
Etap 2